Nieuwe verlichting installeren in uw veranda

Nieuwe verlichting installeren in uw veranda

Als u op zoek bent naar nieuwe verlichting voor uw veranda, bent u hier op de juiste plaats. Hier vindt u tips over het kiezen van de juiste armaturen, het kiezen van de beste paal of staander en zelfs hoe u oude armaturen kunt vervangen. Zorg ervoor dat u alle materialen en benodigdheden hebt voordat u begint.

De juiste armaturen kiezen

Bij het kiezen van verlichting voor uw veranda moet u rekening houden met een aantal factoren. U wilt de verlichting afstemmen op de bouwstijl van het huis, het type buitenmuur en de algemene sfeer van de ruimte. Kroonluchters zijn een goede optie, maar u kunt ook hangers gebruiken. Denk ook aan de richtlijnen van de HOA voordat u buitenverlichting aanschaft.

Buitenverlichting kan veiligheid en beveiliging toevoegen aan uw eigendom en het ontwerp van uw huis verbeteren. Ze kunnen een geweldige manier zijn om de beste eigenschappen van uw huis te benadrukken, evenals een geweldig uitzicht op de buitenruimte bieden. Naast veiligheid en beveiliging kunnen buitenverlichtingsarmaturen ook energiezuinig zijn.

Let er bij het kiezen van buitenverlichting voor uw veranda op dat het type en het wattage van de lampen geschikt zijn voor de ruimte. Houd ook rekening met het type glas dat wordt gebruikt. Dit beïnvloedt de hoeveelheid licht die de armatuur produceert. Denk ook aan de plaatsing van het licht: het moet worden geïnstalleerd op een niveau iets boven ooghoogte en iets onder de bovenkant van de deur.

De beste paal of staander kiezen

Bij de installatie van nieuwe verlichting op uw veranda moet u de juiste hoogte voor de paal of staander kiezen. Idealiter staat de paal minstens 2,5 meter onder het maaiveld. U wilt ook een paal kiezen die ten minste vijf tot zes voet blootgesteld laat. Ook moet de paal minstens 15 cm verwijderd zijn van voertuigen of sneeuwploegen.

Buitenverlichting vervangen

Als u van plan bent de verlichting in uw veranda te vernieuwen, kunt u overwegen buiten hanglampen toe te voegen. Hanglampen voor buiten worden geleverd met een dimmer om de intensiteit van het licht te regelen. U moet ook kiezen voor een armatuur die is goedgekeurd voor gebruik buitenshuis. Dit type verlichting zorgt voor een intiemere sfeer in uw veranda, terwijl er ook voldoende verlichting is.

Naast extra licht geven deze armaturen ook een meerwaarde aan uw woning. Kies een armatuur met een reflector van gepolijst nikkel voor een maximale lichtopbrengst. U kunt in deze armaturen ook een moderne LED schroeflamp gebruiken. Zorg ervoor dat u een full-spectrum lamp krijgt voor een meer natuurlijk wit licht.

U kunt kiezen uit een breed scala aan buitenverlichtingsarmaturen.

U kunt ervoor kiezen om ze te monteren op de muur, een hek, of een houten paal. Zorg er wel voor dat u een oppervlak kiest dat sterk genoeg is om het gewicht van de armatuur te dragen. Let er bij het kiezen van buitenverlichting op dat ze bij elkaar passen en niet ongelijk zijn. Dit voorkomt dat de ruimte er te rommelig uitziet.

LED-lampen zijn een uitstekende keuze voor buitenverlichting. Ze zijn energiezuinig en gaan langer mee dan traditionele lampen. LED-lampen zijn ook duurzamer en gaan niet zo snel kapot in barre weersomstandigheden. Een andere goede optie is het gebruik van lampen op zonne-energie. Deze lampen kunnen energie van de zon opvangen en ’s nachts helder schijnen. Zorg er wel voor dat je er een kiest die helder genoeg licht geeft.

Een andere geweldige optie voor buitenverlichting is wandlampen. Het is goedkoop bij te werken en kan de veiligheid en aantrekkingskracht van uw huis vergroten. Zorg ervoor dat u een buitenwandlamp kiest die kan worden geïnstalleerd zonder siliconenkit. Een wandlamp kan worden gebruikt om een bestaande lamp te vervangen.

Op zoek naar een nieuwe veranda?

Of u nu kiest voor een klassieke, een moderne veranda, woonuitbreiding, pergola, orangerie, poolhouse of een zwembadoverkapping: zo’n investering doet u voor het leven. Het is daarom aan te raden om niets aan het toeval over te laten en te kiezen voor een verandabouwer met ervaring en knowhow. Bij Willems veranda’s leveren we graag die ervaring en knowhow aan u op!