Airco installeren

Wist u dat de plaats waar u uw airconditioner installeert van invloed is op de energiezuinigheid van de airconditioner – en op uw elektriciteitsrekening?

Het is waar. Als u een slechte beslissing neemt over de plaats waar u uw airconditioner installeert, kan het zijn dat u meer betaalt dan u zou willen voor de lopende kosten. Het is zelfs mogelijk dat u vaker iemand moet inhuren om uw airconditioner te repareren.

Waarom? Een airconditioner die op een slecht gekozen plaats is geïnstalleerd, zal harder moeten werken om het gewenste resultaat te bereiken, wat resulteert in inefficiëntie en na verloop van tijd leidt tot meer slijtage. Dus hoe kunt u beslissen waar u uw airconditioner het beste kunt installeren?

Hoe kunt u nu van tevoren bepalen waar u uw airconditioner het beste kunt installeren?

In dit artikel geven wij u nuttige richtlijnen over hoe u de beste plaats kiest om uw airconditioner te installeren. Let op: Om er zeker van te zijn dat u de juiste plaatsing krijgt, is het de moeite waard een erkende airconditioner- en koeltechnicus in te huren om uw huis persoonlijk te beoordelen, advies te geven en de installatie uit te voeren. Een algemene elektricien of vakman heeft vaak niet de expertise om te weten wat de beste plaats is om uw airco te installeren.

Wij raden u aan een aircotechnicus in te huren die u zal adviseren over de ideale, meest energie-efficiënte plaats om uw airco te installeren, zodat u het meeste uit uw nieuwe investering in koeling en verwarming kunt halen.

Waar een airconditioner te installeren: Factoren om te overwegen

Hier zijn de factoren die van invloed zijn op de plaats waar u een airconditioner in een kamer installeert:

Plaats van uw ramen
Huidige ventilatie
Elektrische apparaten in de kamer
Aantal gloeilampen in de kamer
Het materiaal van uw vloer
Om meer advies op maat te krijgen, kunt u een Daikin-specialist om advies vragen over waar u uw airconditioner het best installeert. Hij of zij kan u advies geven over hoe specifieke installatielocaties in uw huis de energie-efficiëntie, het geluidsniveau en de prestaties zullen beïnvloeden.

Belangrijke vragen die u moet stellen
Waar installeert u een split-airconditioner?
Jaren ’60 vintage reclame voor airconditioner
In het algemeen moeten split-airconditioningapparaten op een centrale plaats in de kamer die u wilt koelen of verwarmen worden geïnstalleerd om een evenwichtige luchtstroom in de hele ruimte te garanderen.

Slaapkamer: De beste positie voor een airconditioner in een slaapkamer is waar de lucht niet direct over het bed stroomt. Waarom? De meeste mensen vinden het te koud en oncomfortabel om deze gekoelde lucht direct op hen te laten vallen, of vinden zelfs dat ze wakker worden met keelpijn. In plaats daarvan adviseren wij de muur achter het bedhoofd aan één kant van het bed te plaatsen.
Woonkamer: Als u een split-airconditioner installeert voor een woonkamer, raden wij aan deze ergens te installeren waar u de luchtstroom kunt richten in de richting van waar u zit.
Hoogte: Aangezien koele lucht van nature zinkt, zal het hoger installeren van uw airconditioner aan de muur helpen de kamer gelijkmatiger te koelen.
Waar installeer ik een gekanaliseerde airconditioner?
Met een volledig geïntegreerd airconditioningsysteem met buizen kunt u deze problemen omzeilen en genieten van discreet comfort met airconditioning in uw hele huis. Dit type airconditioner wordt achter muren en plafonds geïnstalleerd.

Waar installeer ik een buiten-airco?

Om uw buitenairco op de beste plaats te installeren voor een efficiënte koeling en verwarming, moet u rekening houden met het volgende:

Schaduw: Idealiter wordt uw airconditioner geïnstalleerd een koelere kant van uw huis op een positie die sterk direct zonlicht ontvangt
Ventilatie: Uw airconditioner voor buiten moet worden geïnstalleerd in een goed geventileerde ruimte met voldoende ruimte aan weerszijden. Kies bij voorkeur een plaats die vrij is van struiken. Dit maakt het onderhoud van uw buitenunit veel gemakkelijker en zorgt voor een vrije luchtstroom.
Trillingen: Een split- of multisplitsysteem moet tegen een muur of een betonnen plaat worden geïnstalleerd, zodat het niet kan trillen.
Veiligheid: Uw buitenairconditioner mag niet worden geïnstalleerd op een plaats waar hij kan worden blootgesteld aan een bijtende stof.
Een gekwalificeerde en erkende installateur zal u de beste plaats kunnen wijzen voor uw unieke situatie.

Welk type woning heb ik?

Als u in een appartement woont met een balkon of waar u een muur deelt met een buurman, kan dit van invloed zijn op de plaats waar u uw airconditioningsysteem kunt plaatsen.

Voordat u uw airconditioner koopt en installeert:

Controleer of de geluidsniveaus van uw apparaat zullen voldoen aan de geluidsvoorschriften van uw gemeente, vooral als uw airconditioner dicht bij de ramen en deuren van uw buren zal staan.
Bevestig dat u toestemming heeft van de gemeente om te installeren

Woonhuis

Hier zijn veel voorkomende fouten die mensen maken bij het installeren van residentiële airconditioners zonder professionele begeleiding van een gecertificeerde airconditioning technicus:

In gevaar brengen van de brandwerendheid: Het installeren van de airconditioner op een muur kan onbedoeld het brandwerendheidsniveau verminderen.