Vertrouwd raken met een brandblusser

Wanneer een huis wordt vernietigd door vuur, is het noodzakelijk om brandblussers direct beschikbaar te hebben. Inkoop en onderhoud van brandveiligheidsapparatuur zijn niet alleen een wijze veiligheidsmaatregel, maar ook een kosteneffectieve manier om het verlies van onroerend goed te verminderen. Er zijn drie basiscategorieën van residentiële brandblussers die op de markt verkrijgbaar zijn. Klasse Een blussers, die worden gebruikt op brandbare materialen, worden beoordeeld voor alle branden met gemeenschappelijke huishoudelijke materialen zoals papier, doek, hout, rubber en kunststoffen, met de hoogste kwaliteit die beschikbaar is voor branden met katoen.

Vertrouwd raken met een brandblusser

De eerste stap in de aankoop van brandblussers is om vertrouwd te raken met de verschillende classificaties. Afhankelijk van hoe een brand optreedt en welk type brandstof het bevat, worden classificaties geclassificeerd als ontvlambaar, corrosief of elektrisch. Bijvoorbeeld, ontvlambare vloeibare branden, zoals olie, kerosine en benzine en kleine vakken zoals sigaretten en wedstrijden, vereisen het gebruik van ontvlambare vloeibare brandblussers, terwijl grote branden zoals die optreden als gevolg van elektriciteit het gebruik van corrosieve blussers nodig hebben Het is belangrijk om uw blusapparaat te begrijpen voordat u er een koopt.

Vervolgens moet men identificeren welk type brandblusser het beste past bij het specifieke vuur bij de hand. De meeste appartementen en condominiumgebouwen dragen bijvoorbeeld niet de juiste klasse een blusser die nodig is voor alle branden, dus het is belangrijk om het gebouw te identificeren waarin u woont en een geschikte bus voor dat gebouw koopt. Je moet een hoogwaardige, in de fabriek geïnstalleerde brandblusser kopen, omdat deze de meest krachtige zijn en zullen het vuur vaak snel en gemakkelijk uitzetten. Er zijn verschillende verschillende ontwerpen beschikbaar, waaronder een kleine natte chemische brandblusser die zeer goedkoop is en een blusapparaat van klasse B, die wordt aanbevolen voor gebruik in brandbare materialen.

Naast brandblussers voor binnenlandse branden, is het belangrijk om een brandblusser te hebben voor uw keuken of kookhoek. Mensen verlaten eten in de keuken wanneer ze het niet gebruiken en misschien niet realiseren dat het slecht begint te gaan totdat het volledig is afgebrand. Omdat koken en voedselvoorbereiding vaak in de keuken wordt gedaan, is het hebben van een brandblusser om snelle en effectieve bescherming te bieden een wijze investering.

Bovendien is het noodzakelijk om elektrische apparatuur te hebben, zoals koelkasten en vaatwassers die zijn uitgerust met een klasse C-blusser of een blusapparaat van klasse B. Elektrische branden kunnen heel snel beginnen en zeer snel verspreiden. Dit maakt het gebruik van klasse C-blussers een veel voorzichtige manier van handelen. Elektrische branden kunnen ook worden gestart op elektrische apparatuur zelf, dus het hebben van twee afzonderlijke typen blusmiddelen bij de hand is raadzaam. Het hebben van goede, stevige klasse C-blussers bij de hand voor gebruik op elektrische apparatuur zoals elektrische draden en koelkasten, en een blusapparaat van klasse B voor gebruik op kleine kampvuren, is ook een uitstekend idee.

Bij het kopen van brandblussers voor het huis, is het verstandig om te weten welk type u nodig heeft. Er zijn vijf hoofdtypen brandblussers, geclassificeerd volgens waar het vuur zich bevindt en hoe het moet worden gebruikt. Het gemakkelijkst te begrijpen en te gebruiken is de klasse een blusser, die perfect is voor het koken of verwarmen van apparatuur in een huis, en een klasse B-blusser, die het best wordt gebruikt voor elektrische branden of ontvlambare vloeistoffen. Er zijn andere soorten klasse-blusapparaten die items zoals papieren producten, kerosine en wedstrijden omvatten, dus het is belangrijk om precies te weten welk type blusser vereist is voor het type apparatuur dat zal worden gebruikt. Elk type blusapparaat, wanneer het goed wordt gebruikt, is effectiever dan die eerder is vermeld.

Voor koken of verwarmen in een vuurvaste ruimte is het belangrijk om een brandblusser te selecteren met een hoog rendementsclassificatie, wat betekent dat de brandblusser een spray produceert die breder en dikker is dan het mondstuk. Een hoog-efficiëntie brandblusser zorgt ervoor dat er ten minste twee vierkante inches tussen de spray en elke omliggende oppervlakken zullen zijn die de brand veroorzakende chemicaliën kunnen absorberen. De meerderheid van de moderne brandblussers heeft een direct-brandsysteem in dienst, wat betekent dat de gebruiker een knop duwt en een stroom water in het mondstuk komt. Het mondstuk beperkt meestal de hoeveelheid water die kan worden vrijgegeven, afhankelijk van het type brandblusser en de capaciteit ervan.

Het is belangrijk dat brandblussers jaarlijks worden geïnspecteerd door hun eigenaren of gebruikers, en dat ze in goede staat worden gehouden. Als de manometer op de brandblusser verandert, is het noodzakelijk dat het wordt gecontroleerd. Over het algemeen moeten brandblussers om de tien jaar worden vervangen. Dit kan een beetje een schok zijn voor degenen die er niet echt over nadenken, maar het hebben van de juiste manometer is een essentiële veiligheidsfunctie. Het is veel beter om een nieuwe blusser te kopen dan om er een te redden die niet zo goed werkt als het zou moeten. Het regelmatig controleren van de manometer zal ervoor zorgen dat uw huis en al uw spullen veilig zijn.