Uw dak laten ontmossen

Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk het is om hun dak te laten reinigen, daarom geven wij u hier 4 gedetailleerde redenen waarom u uw dak moet laten reinigen.

Uw dak laten ontmossen

Laten we eerlijk zijn, wie wil er een lelijk, vuil dak? Niet alleen kan een vuil dak naar beneden brengen het uiterlijk van uw huis en weg te nemen de ‘stoeprand beroep’, maar als u denkt aan de verkoop van uw huis, een vuil dak kan negatieve effecten hebben op de waardering en kan het minder aantrekkelijk voor de potentiële kopers.
We staan erom bekend dat we ons concentreren op de negatieve punten, dus het eerste wat iemand zal zien is de mos- en algengroei op uw dakpannen, waardoor uw huis meteen opvalt om de verkeerde redenen.

Beschermen tegen schade

De dakpannen zijn een voedselbron voor mos en algen, hoe langer het mos en de algen blijven zitten, hoe meer schade het zal aanrichten en hoe meer het zich zal voortplanten. Als u het mos en algen voor een lange tijd laat zitten zal het door uw dakpannen heen eten en rotten aan de binnenkant van het dak, de geur van rottend hout trekt dieren aan, mogelijk op uw zolder/zolder, dit brengt ons op ons volgende punt.

Dakreiniging Antwerpen

5 redenen om uw Dak te laten ontmossen  en reinigen
Interne schade
Wanneer dakpannen worden verwaarloosd, worden ze snel beschadigd, gebarsten en niet in staat om de binnenkant van het huis te beschermen. Zodra er scheuren ontstaan in de dakpannen, beginnen lekkages en komt er vocht in het gebouw wat leidt tot schimmelgroei in het huis, wat een gezondheidsrisico is voor mensen en huisdieren.

Goedkoper dan een vervangend dak

Veel mensen maken zich zorgen dat het reinigen van daken duur zal zijn, er zijn verschillende methodes die gebruikt kunnen worden om uw dak te reinigen en passen binnen uw budget. Het reinigen van een dak is een stuk goedkoper dan een volledige of zelfs gedeeltelijke dakvervanging die natuurlijk duur is. Hoe langer u mos en algen op uw dak laat zitten, hoe meer schade er wordt aangericht. Wij adviseren mensen om hun dak eerder vroeger dan later te laten reinigen wanneer mosophoping wordt opgemerkt.

Waarom kijkt u niet eens naar de verschillende dakreinigingsmethoden die wij aanbieden

Dak Zacht Wassen
Dak hogedrukreiniging
Hieronder ziet u een voor en na foto van een eerder door ons gereinigd dak