Hoe schuttingpalen te installeren met behulp van betonbouten

Hoe schuttingpalen te installeren met behulp van betonbouten?
In de afgelopen week hebben we de laatste hand gelegd aan onze afbraakwerken  specialist. Dit was een klus waar we vorig jaar aan begonnen, maar zonder pallets kwamen te zitten – typisch! Voor deze klus hebben we twee afrasteringspalen vervangen, waarbij we deze keer alleen beton- en metselbouten hebben gebruikt – wat het werk een stuk eenvoudiger maakte. Dus ik dacht, ik maak een speciale post om ze te gebruiken en wat meer in detail te delen. Deze zeer eenvoudige blog is voor iedereen die schutting- of poortpalen tegen een stenen muur of in een betonnen vloer wil plaatsen.

De ideale methode voor de klusser

U kunt deze methode ook gebruiken voor het verankeren van ligplanken of andere montage van andere items tegen beton of baksteen. Deze bouten zijn super veelzijdig (nou ja, zolang je ze te gebruiken in beton / baksteen!), en ik denk dat je zult vinden ze heel gemakkelijk te gebruiken.
Hoe om schuttingpalen te installeren tegen een bakstenen of betonnen muur met behulp van beton bouten
Hoe betonnen bouten te gebruiken

U zult nodig hebben:

Waterpas
Hamerboor (wij hebben deze)
Boorbit voor metselwerk en hout (dezelfde breedte als uw bouten)
Beton/metselwerk bouten
Omheiningspaal
Ratelset
Optioneel: Vulplaten

Facultatief: Vochtwerend membraan en spijkers

Stap 1 – Boor een gat in uw afrasteringspaal en bakstenen/betonnen muur
Afhankelijk van de breedte van uw bouten, hebt u een passende boor nodig. Voor onze schuttingpalen gebruiken we bouten van 10 mm, dus hadden we een boor van 10 mm nodig. Zorg ervoor dat u een houtboor gebruikt voor deze klus en begin met het boren van twee/drie gaten in uw afrasteringspaal, met een gelijke afstand tussen hen in. Aangezien we slechts een lage bakstenen muur hebben, hadden we er maar twee nodig.
Houd uw hout op zijn plaats tegen de muur en zorg ervoor dat het recht is met een waterpas. Terwijl u het op zijn plaats houdt (een helpende hand is altijd handig!), markeert u dezelfde gaten op het metselwerk erachter. De gemakkelijkste manier om dit te doen is door twee zeer kleine gaatjes te boren door het gat in uw schuttingpaal.
Eenmaal gemarkeerd, boort u het gat uit (opnieuw met een boor met dezelfde breedte als uw bout), waarbij u ervoor zorgt dat u diep genoeg boort om de bout erin te kunnen steken. U hebt hiervoor een SDS- of klopboormachine nodig, of anders een boormachine met een hamerstand en ook een metselboor.
Een schuttingpaal tegen een bakstenen muur plaatsen

Stap 2 – Maak het gat stofvrij
Als uw gaten geboord zijn, moet u het stof aan de achterkant van het gat verwijderen. U kunt het grootste deel eruit krijgen met uw boormachine door deze heen en weer te bewegen. We hebben deze kleine borstel om gaten schoon te maken, die ook helpt.
Zo verwijdert u stof uit geboorde gaten
Optioneel: Wikkel wat vochtbestendig membraan rond de onderkant van uw schuttingpaal
Als uw afrasteringspaal iets in de grond staat, kunt u de levensduur ervan verlengen door de onderkant te beschermen tegen water in de grond. Wij hebben hiervoor een vel vochtwerend membraan gebruikt, dat strak om de voet van de schuttingpaal gewikkeld is. Gebruik gegalvaniseerde spijkers om het vast te zetten (deze zullen niet roesten!).
De onderkant van een schuttingpaal beschermen tegen rot

Stap 3 – Voeg uw bouten toe!
Houd uw schuttingpaal weer op zijn plaats tegen het metselwerk en bevestig uw betonbout, door de schuttingpaal en in de muur. U heeft een ratelset nodig om dit te doen, zorg ervoor dat u de bouten niet te strak aandraait. Als uw muur niet perfect recht is, kunt u gebruik maken van pakkingringen achter de paal om deze naar voren te trekken waar nodig om ervoor te zorgen dat uw paal recht is.
Hoe betonnen bouten buitenshuis in schuttingpalen te gebruiken
Hoe maak je een schuttingpaal te installeren in een betonnen vloer met behulp van een metalen voet
Als u op zoek bent naar een schutting paal te installeren op de top van een betonnen vloer, dan zijn deze bevestigingen zijn ook briljant. Om jezelf de moeite van het graven van het beton op, waarom niet metalen bases te gebruiken en bevestig deze op de betonnen vloer? Op voorwaarde dat uw vloer waterpas is, kunt u eenvoudig de vier gaten markeren die u op de vloer nodig hebt, uitboren (weer met dezelfde breedte boorbit om uw bouten te evenaren!) en vastbouten. U kunt dan uw afrasteringspaal plaatsen en voila – klaar!

Het plaatsen van afrasteringspalen tegen lage bakstenen muren

Het is echt zo eenvoudig! U kunt deze bouten gebruiken voor een hele reeks verschillende toepassingen. Ze zijn snel, gemakkelijk te gebruiken en tot nu toe lijken ze echt sterk en slijtvast. We hebben tot nu toe 1,5 pak gebruikt in een reeks verschillende scenario’s, inclusief het bouwen van een platform voor de droger in de waskast! Hopelijk was dit nuttig, als je nog tips voor ons hebt – laat het ons hieronder weten!