Een industrieel interieur met houten lamellen: hoe doe je dat?

Dat houten lamellen veelzijdig zijn, zeggen we met gevoel voor understatement. Deze soort lamellen zijn toe te passen binnen diverse soorten interieurs. Vaak wordt gedacht dat we het hierbij alleen hebben over klassieke of moderne interieurs, maar er zijn nog meer opties. Zo vinden wij dat je raamdecoratie zoals houten lamellen prima kunt toepassen binnen een industrieel interieur. Nu denk je wellicht: houten lamellen en een industrieel interieur, hoe kan dat nu samen gaan? Toch sluiten de twee elkaar helemaal niet uit. We vertellen je er hieronder meer over, waarbij we je laten zien wat de mogelijkheden zijn. 

Wat is een industrieel interieur?

Interieurs voor binnen zijn in allerlei categorieën in te delen. Eén hiervan is een industrieel interieur. Dit type interieur is overduidelijk geïnspireerd door vroeger. De nadruk bij dit soort interieurs ligt op authenticiteit en robuustheid. Vaak wordt hierbij gebruik gemaakt van materialen die nauwelijks bewerkt zijn. Ze blijven dicht bij zichzelf. Daarnaast is dit type interieur geïnspireerd op de oude fabrieken van vroeger. Van metaal blijf je duidelijk zien dat het metaal is. Alles ziet er authentiek en robuust uit. Robuust hout, grote blokken en alles waarbij de houtnerf zichtbaar blijft, kan prima toegepast worden binnen dit type interieur.

Hoe gaan een industrieel interieur en houten lamellen samen?

Houten lamellen lijken wellicht niet te passen binnen een industrieel interieur, maar niets is minder waar. Een hoop zal afhangen van welke soort hout je kiest voor jouw lamellen. Persoonlijk vinden wij abachi de beste keuze binnen een industrieel interieur. Deze houtsoort is van zichzelf behoorlijk stevig en levert ook brede lamellen op. Bovendien blijven de houtnerven te alle tijde zichtbaar, onder meer omdat ze grof aanwezig zijn in het hout. Er ontstaat een authentieke houtlook. Dit past perfect binnen een industrieel interieur. Houten lamellen zijn ook in andere houtsoorten verkrijgbaar, maar die zijn door hun lichtheid en afwerking minder geschikt voor een industrieel interieur.

EG Photography

Waar kan ik een industrieel interieur en houten lamellen laten combineren?

Abachi is dus de beste keuze als je een houtsoort voor je houten lamellen zoekt die ook perfect past binnen een industrieel interieur. Er zijn diverse verkooppunten waar je jouw houten lamellen in deze houtsoort kunt bestellen, waaronder Inhuisplaza. Niet alleen heb je bij hen de keuze uit verschillende houtsoorten en bestel je deze producten voor scherpe prijzen, maar je kunt jouw houten lamellen exact op maat laten maken. Hun specialisten geven advies, onder meer over de kleur die je het beste kunt toepassen als je jouw lamellen wilt laten passen bij een industrieel interieur.