Betonnen L-elementen zelf leggen of laten plaatsen door een expert?

Het is mogelijk om betonnen L-elementen, die keerwanden of verhogingen creëren in jouw tuin, zelf te plaatsen. Het is uiteindelijk afhankelijk van jouw kennis en handigheid of je kiest om er een expert bij te halen of niet. De grond moet namelijk goed worden voorbereid en waterpas worden gemaakt om te zorgen dat de grond niet op den duur scheef zakt. Ook is het belangrijk om een plan op te stellen over hoe je regenwater kunt afvoeren. Je moet uiteindelijk voorkomen dat al het regenwater zich aan een specifieke kant van de muur gaat verzamelen. Voor een doe-het-zelver kan het plaatsen van een L-element een leuke klus zijn, maar als jij twijfelt of je de klus kwalitatief kan klaren is het beter om een expert in te schakelen.

Het onderhoud van L-elementen

Een van de redenen waarom veel mensen kiezen voor betonnen L-elementen, is omdat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn en omdat ze op eenvoudige wijze een muurtje kunnen vormen.

Beton vereist vrijwel geen speciaal onderhoud, maar er zijn wel een aantal zaken die je kunt ondernemen om ze zo nieuw mogelijk te houden. Je kunt om het half jaar kiezen om de betonnen muren schoon te maken met behulp van wat water of allesreiniger. Dit voorkomt dat mossen of algen zich op den duur gaan nestelen op het beton. Mochten er al mossen of algen zijn genesteld, kan je deze vrij gemakkelijk verwijderen met allesreiniger of water.

L-element kopen

Door het gewicht van de beton elementen is zelf vervoeren af te raden – de vering van je auto kan beschadigd raken onder het gewicht. Alleen wanneer je slechts enkele stuks nodig hebt is zelf halen een optie. Je bestelt betonnen L-elementen op de website L-elementen.nl. Ook voor advies omtrent het aantal en de aanleg kun je vrijblijvend contact opnemen met het deskundige team.